Zwangerschaps-massage

 Zwangerschaps-massage
Tijdens een zwangerschap kun u te maken krijgen met vele lichamelijke klachten. Gun uzelf een moment om heerlijk te ontspannen. De behandeling is niet alleen een cadeau voor uzelf, maar ook voor uw aanstaande kind.
Tijdens een zwangerschap kunt u te maken krijgen met vele lichamelijke klachten ondanks de mooie en krachtige emoties en veranderingen die u doormaakt. Gun uzelf een moment om heerlijk te ontspannen. De behandeling is niet alleen een cadeau voor uzelf, maar ook voor uw aanstaande kind.


De eerste 12 weken

Tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap is het niet aan te raden om gebruik te maken van een massage. In deze periode is de bevruchting net een feit en is de embryo is nog zeer teer en fijngevoelig. Na deze periode is er voldoende ontwikkeling van het ongeboren kind om de moeder te kunnen behandelen en masseren, zodat ook het kind kan meegenieten van de behandeling.

Voor een effectieve werking is het aan te raden om je iedere maand te laten masseren. Tijdens de zwangerschapsmassage maken we gebruik van kussens om de buik en rug te ondersteunen. De buik ligt lekker vrij zodat u optimaal van de massage kunt genieten.

Een massage tijdens de zwangerschap kan lichamelijke klachten verminderen. Een massage maakt de spieren soepeler en een betere doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind. Een massage geeft meer positieve effecten op slaap, minder rugklachten, minder aanmaak van stresshormonen. Dankzij zwangerschapsmassage verloopt de zwangerschap niet alleen aangenamer, maar ook de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen aanzienlijk afnemen.

De zwangerschapsmassage mag alleen worden gegeven als de zwangerschap goed verloopt en het kind gezond is.